Programajánló (hétfő-kedd) program beírás: www.minden-ami-magyar.hu/prg/
1. 01-15, 18:00 Molnár V. József: A vizek, a fák, a madarak és a föld ébredése

"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"


Szavazásunk új formában újra indítva!
www.hirhalo.com/szavkeret.php



MEGHÍVÓ
LÉLEKÉPÍTŐRE


2008. JANUÁR 14-én
hétfő este 18 órakor
Dr. MORVAI KRISZTINA
büntetőjogász, a Civil Jogász-bizottság társelnöke
tart előadást Szekszárdon a Léleképítő sorozat keretében

Téma: Lehetséges-e a léleképítés,
amikor nagy veszélyben van a haza?
A program végén az előadó dedikálja a
MAGUNKFAJTÁK
című legújabb könyvét

Helyszín: Babits Mihály Művelődési Ház
B E L É P É S  D Í J T A L A N



Tisztelt Honfitársak! Barátaim!

Szíves figyelmetekbe ajánlom Morvai Krisztina legújabb könyvét, a dedikálások időpontjával egyetemben.

Aki teheti, látogassa meg a helyszíneket és vásároljon belőle. Hasznos információkhoz juthat.

Köszönettel a szerző nevében is:
/Péteri Attila Árpád/
ált. koordinátor

Morvai Krisztina a következő helyszíneken és időpontokban mutatja be
és dedikálja MAGUNKFAJTÁK című új könyvét:
Január 14. Hétfő 18 óra Szekszárd, Babits Mihály
Műv.Ház, Szent István tér 10
Január 16. Szerda 18 óra FIDESZ Bp. XIII. kerületi
irodája Gömb utca 7.
Január 17. Csütörtök 17ó.30p. Mosonmagyaróvár, Pártok Háza,
Erkel Ferenc utca 10.
Január 18. Péntek 18 óra Kiskőrös, Pátria,
Pozsonyi utca 2.
Január 19. Szombat 17 óra Magyarok Háza, Budapest V.
Semmelweis utca 1.
A kötet a helyszíneken megvásárolható!



Karpatia-est Wittner Máriával!


Január 18-án, 18 órai kezdettel a Karpatia Óbudán, a Kerecseny Kávéházban (Bécsi út 52., belső udvar) önálló estet tart. Meghívott vendégünkkel,

Wittner Máriával

Z. Kárpát Dániel főszerkesztő beszélget, a kommunizmus áldozatainak emléknapjához kapcsolódó rendezvények időszaka előtt, 1956-ról de a jövőről is.

Az előadást megelőzően és követően az olvasók hozzájuthatnak kiadónk köteteihez, kiadványaihoz, karácsonyi könyvvásárunk keretein belül. A rendezvény nem titkolt célja, hogy felépítsünk egy újabb szellemi műhelyt Budapest szívében. Az Ön jelenléte is szükséges ahhoz, hogy sikerrel járjunk!

Az est ingyenes!


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Toller "ügy": A Deport-'56 feljelentést tett

Tisztelt ORFK!

Az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló1990. évi LV. Törvény 19. § (1) bekezdése szerint a képviselő a mandátuma érvényességének megállapításától, majd ezt követően minden év január 1-jétől, továbbá - ha nem választották újra - megbízatásának megszűnésétől számított harminc napon belül köteles az Országgyűlés elnökénél e törvény melléklete szerinti vagyon-, jövedelem- és gazdasági érdekeltségi nyilatkozatot tenni. A képviselő saját nyilatkozatához csatolni köteles a vele közös háztartásban élő házas- vagy élettársának, valamint gyermekének a melléklet szerinti nyilatkozatát. A (2) bekezdés pedig kimondja, hogy a vagyonnyilatkozat elmulasztása esetén - annak benyújtásáig - a képviselő tiszteletdíjban nem részesülhet, képviselői jogait nem gyakorolhatja.

Dr. Toller László MSZP-s országgyűlési képviselő 2006. nyarán közlekedési balesetet szenvedett, és azóta kómában van. 2007. január 31-ig a törvényben előírt vagyonnyilatkozatot nem tette meg, tehát ettől az időponttól kezdődően tiszteletdíjban nem részesülhet, és képviselői jogait helyettesek útján sem gyakorolhatja, ennek ellenére folyamatosan utalják részére a tiszteletdíjat, sőt még a költségátalányt is.

Dr. Toller László felesége, Toller Tünde tett ugyan férje helyett vagyonnyilatkozatot, de ez joghatályosnak nem fogadható el. Dr. Toller László felesége csak akkor tehetne férje helyett érvényes jognyilatkozatokat, ha ő lenne a kirendelt gondnoka, de ahhoz meg kellett volna indítania a gondokság alá helyezési eljárást.

Ha dr. Toller László felesége szabályosan járt volna el, akkor a férje helyett tett vagyonnyilatkozat joghatályos lenne, viszont dr. Toller Lászlót akkor sem illetné meg a képviselői tiszteletdíj és a költségátalány, mert a gondokság alá helyezéssel elveszti választójogát, (Alkotmány 70. §. (5) bekezdés) ez pedig azzal jár, hogy képviselői megbízása megszűnik. (Alkotmány 20/A § (1) e pont)

A Btk. 319. § (1) bekezdése szerint, akit idegen vagyon kezelésével bíztak meg, és ebből folyó kötelességének megszegésével vagyoni hátrányt okoz, hűtlen kezelést követ el. A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a hűtlen kezelés jelentős vagyoni hátrányt okoz.

A fenti tényállás és a hivatkozott jogszabályok alapján az '56-os Deportálások Tényfeltáró Bizottsága (DEPORT-'56) képviseletében feljelentést teszek jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének megalapozott gyanúja miatt, azok ellen a személyek ellen, akik felelősek azért, hogy 2007. január 31-e után is folyamatosan kiutalják dr. Toller László országgyűlési képviselő tiszteletdíját és költségátalányát.

Tisztelettel:
dr. Szerdahelyi Szabolcs
a DEPORT-'56 elnöke

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Navracsics Tibor: most nő igazán a népszavazás tétje
2008-01-13 Magyar Hírlap

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője lapunknak adott interjújában arról beszélt: a Szociális népszavazás 2008 tétje, hogy az emberek más irányt szabjanak a sikertelen kormányzati politikának. A politikus nem zárta ki, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a sikeres és eredményes voksolás után távozhat a kormány éléről.

"Utoljára Kádár János MSZMP-főtitkár leváltásakor, Grósz Károly kinevezésekor hívtak össze országos pártértekezletet" - mondta lapunknak az MSZP hét végi elnökségi ülésén történtekkel kapcsolatban Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője. Arról, hogy a tavaszi népszavazásba esetleg bele is bukhat Gyurcsány Ferenc, úgy nyilatkozott: az ő személye hazugságai miatt elfogadhatatlan a közvéleménynek. "Csak jobb lehet a helyzet, ha az MSZP lecseréli őt, olyasvalaki jöhet helyette, aki nem hazudott az emberek szemébe, és nem a gyűlöletpolitika támogatója" - mondta.

A Fidesz azonban nem foglalkozik a csere mikéntjével - folytatta a frakcióvezető. - Akármi történik, a pártnak készen kell állnia arra, hogy egy demokratikus választás után újból irányíthatja az országot.

A politikus egyelőre nem tudta értelmezni, hogy a szocialistáknál pontosan mit is jelent majd az úgynevezett "hideg népszavazási kampány".

"Akárhogy csűrik-csavarják, a vizitdíjas, kórházi napidíjas, tandíjas kérdések egyszerre szólnak az elhibázott intézkedések eltörléséről, az emberek döntése tágabban is értelmezhető: más irányt akarnak szabni a kormányzati politikának" - magyarázta a fideszes politikus. Mint emlékeztetett, az MSZP-vel szemben a koalíciós társ SZDSZ már meg is emelte a népszavazás tétjét, hiszen bejelentette, hogy a kormányzati politikáról szól a voksolás.

Közbevetésünkre, hogy mi lesz a népszavazással, ha a parlament elfogadja az MSZP-s képviselő, Tóth Károly által másodszor benyújtott, a vizitdíj és kórházi napidíj eltörlését célzó indítványt, elmondta: a kormány ezzel egész tevékenységét kérdőjelezné meg, így a szocialisták mindenképp el fogják utasítani Tóth Károly javaslatát.

Felvetésünkre, hogy a Fidesznek mi a célja a kezdeményezéssel, elmondta: az már beigazolódott, hogy nem jelent kiutat a válságból, amit a kormány tesz, sőt súlyosbítják is azt. Szerinte a Fidesz már a meghirdetett programjával is bizonyítja, hogy ők képesek a bajok orvoslására.

Mint mondta, a következő - akár előrehozott, akár 2010-es - parlamenti választás a hitelességről szól majd. Navracsics Tibor úgy látja: ennek elvesztéséről nap mint nap tanúbizonyságot tesz a kabinet. A legújabb ilyen esetnek a kormányzati negyed projekt leállítását nevezte a frakcióvezető. "Kidobtak az ablakon tízmilliárd forintot, amelyről azt mondják, hogy semmiség, miközben a költségvetési módosítások során azért nem szavazták meg a mi szociális javaslatainkat, mert arra szerintük nincs pénz" - magyarázta. Szerinte a mostani kudarcért is meg kellene nevezni és el kellene számoltatni a felelőst.
Pindroch Tamás

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

A kistelepüléseken élőket kell elérni

A népszavazási kampányban azokat kell elérni, akiket a leginkább sújtott az elmúlt öt év: a kistelepülésen élő másfél millió embert - mondta Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Szövetségpárt és a Kisgazda Polgári Egyesület országos elnöke szombaton Budapesten.

"Azokat kell elérni, akiket leginkább sújtott az elmúlt öt esztendő, és ez körülbelül millió honfitársunk. Ezek élnek a kistelepüléseken, ők azok, akik az elmúlt időszakban munka nélkül, föld nélkül, törpe birtokon próbáltak megélni és akiknek a megélhetése az elmúlt időszakban a végletekig beszűkült" - mondta Turi-Kovács Béla szombati sajtótájékoztatóján.

Számukra a legfontosabb, hogy a kistelepülésen élők elmenjenek a referendumra, még akkor is, ha nemmel szavaznak a kérdésekre - tette hozzá a fideszes kisgazda politikus.

A népszavazási kampányukat - pénz hiányában - az önszerveződésre és a helyi tagságukra építik - emelte ki Turi-Kovács Béla. Hangsúlyozta, hogy a szavazás messze túlmutat a három kérdésen, öt év kormányzásáról lehet véleményt mondani.

A százéves kisgazda mozgalomnak van jövője és a Fidesz szövetségi rendszerében - ahogy azt tették 2003 óta - a jövőben is egyenrangú szerepet szeretnének betölteni, tagjai akarnak maradni ennek a szerveződésnek -mondta Turi-Kovács Béla. Elfogadják a Fidesz alapprogramját, de ennek szövetségi programmá kell bővülnie, tartalmaznia kell a kisgazda elképzeléseket is - tette hozzá.

Az egyesület országos elnöksége szombati ülésén elfogadta azt a határozatot, amely kimondja, hogy tárgyalásokat kell kezdeni a Fidesszel a következő országgyűlési választásokon való együttműködés részleteiről - mondta Turi-Kovács Béla.

Mint rámutatott, minden kisgazda szerveződéssel együttműködésre törekednek, de egyértelmű, hogy a kisgazda tábor két részre szakadt. Nincsenek meg annak feltételei, hogy a kisgazda szerveződések összefogva, önálló erőként induljanak a következő országgyűlési választásokon.

A kisgazda mozgalom pontosan száz éve, 1908. január 12-én alakult meg: a "Nagyatádi" előnevét még nem használó Szabó István arra a napra hívta össze Kaposvárra Somogy megye vezető kisgazda személyiségeit, akik létrehozták a vármegyei Kisgazdák Egyesületét. Ez tekinthető a későbbi a Független Kisgazdapárt (FKGP) elődjének.

A történelme során többször kormányon lévő FKGP legutóbb 1998-ban jutott be a parlamentben, 2002-ben egy százalékot sem szerzett, 2006-ban pedig listát sem állított. A párt szétesése után több kisgazda politikus a Fidesz színeiben jutott be az Országgyűlésbe.

MTI

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

TNS Hungary: Sólyom a leghitelesebb
[origo] 2008. 01. 14., 9:04

Rendkívül alacsony a politikusok iránti bizalom, még az első helyen álló Sólyom Lászlónak is csak a megkérdezettek 23 százaléka adna kölcsön - derül ki a TNS Hungary felméréséből. Orbán Viktornak 19 százalék hitelezne, míg a miniszterelnökben csak 10 százalék bízik.

Sólyom László köztársasági elnök a leghitelesebb politikusok közül - derül ki a TNS Hungary felméréséből, amelyet a Blikk hétfői számában közölt. A megkérdezetteknek arra a kérdésre kellett válaszolniuk, hogy adnának-e pénzt kölcsön az egyes közéleti szereplőknek. Az államfőnek a válaszadók 23 százaléka hitelezne.

A második helyen Orbán Viktor, a Fidesz és Dávid Ibolya, az MDF elnöke végzett: nekik a megkérdezettek 19 százaléka adna kölcsön. A negyedik helyezett Erdő Péter esztergomi érsekben 18 százalék bízik. Ötödik lett Bihari Mihály, az Alkotmánybíróság elnöke (14 százalék), míg a hatodik helyre Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke került (13 százalék).

Gyurcsány Ferenc miniszterelnökben csak a megkérdezettek 10 százaléka bízik annyira, hogy pénzt is kölcsönözne. Demszky Gábor főpolgármesternek még kevesebben, a válaszadók mindössze 8 százaléka nyújtana hitelt. Horváth Ágnes egészségügyi miniszterben csak 6 százalék bízik.

Ajánlat
    * Kóka népszerűsége esett a legnagyobbat tavaly
    * Medián: Egy MSZP-s szavazóra két fideszes jut
    * Szonda: Sólyom vezet népszerűségben

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Gyurcsány és Győzike egyformán hiteles?
2008. január 14. , 07:52 FigyelőNet-lapszemle

A magyarok senki mást nem tartanak olyan hiteltelennek, mint a politikusokat, és olyan hitelesnek mint a médiaszereplőket. A kormányfőt körülbelül annyira tartják megbízhatónak, mint Gáspár Győzikét - derül ki a TNS Hungary által a Blikk megbízásából készített kutatásából.
   
A politikusok között Sólyom László a leghitelesebb. Neki a megkérdezettek 23 százaléka adna kölcsön. A politikusi rangsorban az államfőt Orbán Viktor és Dávid Ibolya követi, 19-19 százalékkal. Az MSZP-sek közül Szili Katalinra bíznák rá legtöbben a pénzüket, százból 13-an, míg Lendvai Ildikóban, illetve Gyurcsány Ferencben csak minden tizedik válaszadó bízik.

A legrosszabbak között Demszky Gábor (8 százalék), illetve Horváth Ágnes (6 százalék) szerepel. Az üzletemberek megítélése is negatív: míg a bűvös kocka feltalálójának, Rubik Ernőnek százból harmincan adnának kölcsön, Zwack Péter csak 22 százaléknyi kedvező szavazatot kapott. Demján Sándornak a megkérdezettek mindössze 11 százaléka, az OTP elnök-vezérigazgatójának, Csányi Sándornak 10 százaléka kölcsönözne.

A legmegbízhatóbbnak ítélt magyar híresség Vágó István. Bár neki is a megkérdezettek kevesebb, mint fele adna kölcsön, 46 százaléknyi szavazatával mégis listavezető. Őt Erős Antónia és Vitray Tamás követi, 44-44 százalékkal, majd Jakupcsek Gabriella és Szulák Andrea (41-41 százalék). A tévéből ismert emberek listájának végén Győzike áll 10 százaléknyi szavazattal.

A kutatás alapjául szolgáló adatfelvétel 2007. 44-46. hete között zajlott. A TNS Hungary munkatársai minden héten 500 főt kérdeztek meg, a válaszadókat otthonaikban keresték fel. A megkérdezettek reprezentatívak a mai magyar 15 év feletti lakosságra (életkor, nem, iskolai végzettség, településtípus és társadalmi státusz alapján).

Kapcsolódó témák
   Medián: Sólyom a legnépszerűbb

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Szőnyi Bartalos Mária
Kárpát-Haza
AKIK "MEGLOVAGOLJÁK" A SZLOVÁKIAI MAGYARSÁGOT

Elgondolkodtató, hogy ebben a világban kik azok, akik vezérszerephez juthatnak, bármely országban? Kik azok, akik az egyes országok vezetői, vezető politikusai lehetnek? Milyen féltés, félelem, irigység és bosszúvágy hajtja néhányukat akkor, amikor a magyar népről, vagy a trianoni területek magyarságáról van szó? Senki nem akarja őket megtámadni, de ők - félelmükben - a "Legjobb védekezés a támadás" taktikájában bíznak.
Pedig a magyar nép szépen eléldegél ott, ahol trianoni határok meghúzása előtt is volt.

Csak csóválják a fejüket és nem szólnak semmit. Vagy értetlenül néznek, hogy mi a baja már megint Ficónak, vagy most éppen Slotának? Miért lovagolnak annyit mostanában megint a szlovákiai magyarságon?

Elmesélem nektek!
Azért lovagolják meg a magyar kérdést mindenütt az Európai Únióban, de főleg a Szlovákok, mert kipróbálták az EU-t, hogy meddig mehetnek el ebben a kérdésben. Ezért a legvadabb dolgokat képesek voltak megtenni. Például a Benes dekrétumokról kijelentették, hogy örökérvényű. Most pedig a másik véglet jön elő: Kettős kereszteket állít, különböző településeken Slota. Miért éppen Slota? Kettős céllal. Egyik célja, hogy megerősítse a szlovákokban a nemzettudatot. Persze, ezt úgy állítják be sokan, hogy a kettős kereszt a magyarságtudatot erősíti meg. Is-is, mondhatnám, ha nem ismerném a szlovák politikusok mögöttes szándékait, ami az Európai Úniós érdekeikkel van összefüggésben.
Márpedig az úniós szocialisták 2008. februárban döntenek arról, hogy a szlovákok bekerülhetnek-e közéjük? Ezért aztán Slota búbájosan kitalálta, hogy leül Bósza úrral, a TV nyilvánossága elé cseverészni egy kicsit, hogy lássák: Ő, aztán nem is magyarellenes! Még akkor sem megy fel nála a pumpa, ha Bósza úr autonómiát követel a magyarlakta települések esetében. Csak nehogy a trianoni határok visszaállítását követelje Bósza úr, mert akkor nem csak Slotát, hanem Ficót is megüti a guta és egyből olyan durva megjegyzést találnak tenni, hogy ugrik a februári uniós szocitagság!

A kétféle magyarázat lehetősége miatt Slota, a magyarlakta vidékeken kettőskereszteket állít, de olyan hatalmasakat ám, hogy azokat észre kell vennie még az úniónak is a sasszemével madártávlatból, akár még turlmadár-távlatból is!
Bósza úr pedig eddig bőszen kitartott azon elmélete mellett, hogy az összes szlovák képviselőnek eljuttatja tervét a magyarsággal kapcsolatban, hogy vegyék csak elő újra ezt a jó kis politikai tőkét kovácsoló alibi témát.

Bósza úr, nem tudom, hogy tudatában van-e annak, hogy éppen most a szlovákiai magyarság kárára erősködik. Persze, lehet, hogy ez is előre eltervezett akció a két - vagy több - fél részéről azért, hogy megint napirenden lehessen huzamos ideig a szlovákiai magyarság kérdése, aminek az lesz a végeredménye, hogy bekerülnek a szlovák szocialisták az európai szocialisták közé. Majd jöhet megint a Benes dekrétumaival való ijesztgetés, nehogy ám elbízzák magukat a magyarok, sőt! A szlovák zászló ürügyén újra elmagyarázzák a kettős kereszt szlovák értelmezését, és azt, hogy a szlovák szellem a világ szellem és a magyar szellemet meg hol is keressük, mi magyarok.
Aztán vakarhatják a fejüket az úniós szocialisták, mert az ő tudatuk is meglesz reformálva Slota, illetve Ficó által.

Akik "meglovagolják" megint a szlovákiai magyarságot, azok tisztességtelen politikai játszmáikból akarnak hasznot húzni.

Bósza úr!
Megéri?

Komárom-Szőny, 2008. január 14.

Hivatkozás erre a cikkre és az oldalra:
   http://www.portal.ghost.hu/gindex.php?pg=22431356

2008(1708).01.14.

Egységben a Szent Koronával!
Az Atya, Anya és Fiú: a Maniheista szentháromság

Petíciózás

BANNERCSERE

Dobogó
Best of Gyurcsány 2
tovább dübörög a hazugság

és gyűjtemény
Hírháló archívum CD
Programajánló!
FEKETELISTA
Székely miatyánk
Magyar Arcképcsarnok
Nemzeti Hírháló blog
Egységben a Szent Koronával!
Civil Jogász Bizottság
Nemzeti Jogvédő Alapítvány

Debreceni tüntetők
Újra Zenit TV
Erdélyi tájakon
Trianon Emlékmű
Szent Korona rádió
Kossuth Tér Rádió
Szent István Rádió
Feltöltődés zenével
Hírvonal: 1/222-0343

Szórólapjaink
MINTA 1
MINTA 2
MINTA 3


Ingyenes Winamp programmal
Hírháló rádió

Hírháló Közösség


 
"Uram, ments meg engem a hazug ajaktól és a csalárd nyelvtől!"
Zsoltárok k. 120:2
websas.hu




 
A hírlevelekben megjelent írások nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség véleményét.
Nyomtatás | Hozzászólások | Szerintem | Hírküldés | Vendégkönyv
Feliratkozás | Leiratkozás | Szüneteltetés | Nagyobb betű | RSS | Levelezőlistánk