Ha ez a levél nem látható, mint weblap klikkeljen ide Nemzeti Hírháló hírlevél
 
 
ORSZÁGOS BLOKÁD IV.

" SZÖVETSÉG AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "
polgárjogi mozgalom
/ Bonyhád - Majos - Váralja - Hidas /

A Bonyhádiak 24-én ismét tartanak félpályás forgalomlassító demonstrációt Szekszárd - Kakasd között 9,00 - 15,00 - óráig.
A rendezvényünkre ca.: 20 autót várunk, 40 - 60 fővel.

Ezúton is várjuk azok jelentkezését akik részt szeretnének venni a demonstrációban,
gépkocsival - mezőgazdasági járművel - munkagéppel - gyalogosan.

Jelentkezni, e - mail: vecseijozsef@bonyhad.tvnet.hu
Tel.: 30 / 95 91 536


 
 

Skodacsek András Úrnak!
Figyelemreméltó cikkéhez csak annyit: Orbán Viktor miniszterelnök úr nélkül a jobboldal semmi.
Ezt ideje lenne már mindenkinek tudomásulvenni. A jövőt mi - sokan - Vele képzeljük jónak.
Pintér Etelka

Kedves Pintér Etelka!

Miért, most mi a jobboldal? Nézze meg kérem a wikipedia statisztikát. Senki sem mondta, hogy nem tudnak ezeknél jobban kormányozni, de meglátásom szerint immáron 5-ik éve nem tudják leváltani a jelenlegi hatalmat. Hiába képzelik el vele a jövőt.......És melyik jövőt? 2010-ben? Vagy ha akkor sem sikerül, 2020-ban? Az 1 millió kínai betelepítése előtt vagy után képzeljük el a jövőt Orbán Viktorral? Én a jövőmet nem Orbán Viktorral, hanem leendő párommal, családommal képzelném el, tisztességes, békés, élhető országban.
Azonban nem látom jelét, hogy a Fidesz mondjuk kormányt akarna buktatni, és magyar jövőt tervezni.
Ön meddig képes várni? Időtlen időkig?

Üdvözlettel,
Skodacsek András

Kedves Etelka!
Igaz, levele nem nekem szól, mégis miután itt mások is olvassák, engedje meg, hogy reagáljak én is. Ön nem tagadhatja, Orbán Viktor mondta: "A bal oldal, amikor teheti, ráront saját hazájára..."

Ez tiszta igaz...ám nem elég ma már azokat a szépen szóló szólamokat hallgatni, hogy mire lesz majd szükségünk, meg hogy egy polgár mutassa meg, rendesen viselkedik...
- nem elég ma már labdákat bedobálni az Erzsébet-téri parkba,
- nem elég ma már "nem úgy öltözni...."
- nem elég ma már ébresztőórákkal sétálni;
- kevés ma már úgy viselkedni, mint egy polgárhoz illik;
- bűn ma már olyasmit mondani, ne menjünk Árpádsávos zászlóval, mert a Fodor Gábor azt mondta, hogy az fasiszta jelkép.
- Bűn, igen nagy bűn, ha valaki azt hiszi, hogyha aláírásával támogat valamit, azzal tett is valamit.
- bűn, nagy bűn, ha olyan lózungot követünk: "mutassuk meg nekik"!
- bűn, ha a köztársasági elnök nekünk szépeket mond, "azoknak" pedig két kézzel osztogatja a kegyet;
Igen, igaz, hogy a Fidesznek rendkívül nagy tábora van, és ezek között igen sok talpig becsületes magyar ember is szeretné, ha másképpen mennének a dolgok;
Sajnos az is tény, hogy a Fideszen belül az úgynevezett "csendes" többség még mindig nagyon csendes...

És ez a milliós csendes tömeg majd egyszer azt mondja gyermekének, unokájának: "Nem tehettünk semmit, kisfiam, amit elénk raktak, mindent aláírtunk, törvényesen jártunk el, alkotmányos keretek közt haljatok meg, mert már mindent eladtak, és csak özönlenek be az újabb millós tömegek. - Azaz, mégse! - nem halhat meg senki, hiszen eladták már az iskola után a templomot és a temetőt, de még az odavezető utat is."

A finnek a hatalmas szovjet birodalommal szemben úgy nyertek háborút, hogy fehér ruhájukban hangtalanul siklottak síléceikkel. Őseink az őrtüzek fényénél a bükkösökben élesztették a lángot, és amikor már elég erősek voltak, csak akkor törtek elő, de akkor aztán mindenki.

Ismeretlenül is üdvözli Önt:
Czékus Jób

 
 

Kedves Miniszterek!

Három szakos, két diplomás pedagógus vagyok 17 évi munkaviszonnyal. A következő képen láthatják a 13. havi fizetési cédulámat, amit nem szégyellek közszemlére tenni. Kérem, figyelmesen nézzék meg!

Kiemeltem a levonások összesítését, és a folyószámlára utalt összeget.
Meg tudnák mondani, hogy a levont összeg mire fordítódik? Azt kinek adom oda? (Sajnos a főiskolán ezt nem tanították.)
Vagy gondoljak, amit akarok, és képzeljem azt, hogy ebből a pénzből támogatom a közelemben élő cigányságot, akik életükben nem tettek keresztbe egy szalmát sem, és mégis futja nekik új BMW-re, súlyos aranyakra, stb. Azt a suliból tudom, hogy ingyen étkeznek, ingyen tankönyvet kapnak, mert rászorultak az állam támogatására. De gondolhatnék arra is, hogy Önök ebből kaptak most jutalmat? Amit mellékesen hozzátennék, én a 17 éves munkaviszonyom alatt sosem kaptam.
Mivel ez a 13. havi kereset csak csupasz, ezért leírom, hogy mit kapok még ezen felül. Kaphatok osztályfőnöki pótlékot (bruttó: 5.000 Ft), de én most sajnos az sem vagyok, mert tavaly ballagott az osztályom. Kaphatok ezen felül túlóradíjat, de Önök jóindulatából arra sincs lehetőségem, mert ami plusz órám lett volna, azt heti két órában ingyen végzem. Könnyű kiszámolni, hogy heti két óra ingyen, havi nyolc órát = egy napot jelent. Önök hány napot dolgoznak ingyen?
Mi tudjuk az Önök külön juttatásainak összegét, de ha kérhetném, legyen szíves Önök közül valaki tegye fel a tizenharmadik havi fizetési jegyzékét! Persze, csak ha nem szégyelli!

És még egy kérdés: Mit mondjak ezek után a tanulóimnak, miért érdemes tanulni?

Tisztelettel: egy pedagógus

Megköszönöm mindenkinek, aki továbbítja ezt a levelet, mert hátha az illetékesek kezébe is bekerül!



 
 

Tojás- és narancszápor várta Győrben Gyurcsányt
2007. február 21. 16:09 MNO

Több száz tüntető várta szerdán Győrött Gyurcsány Ferencet, aki a pólusprogramhoz kapcsolódó fejlesztési elképzelésekről tárgyalt. Nagyszabású rendőri felvonulás előzte meg programját, ám az elégedetlen demonstrálók így is hangot tudtak adni nemtetszésüknek: naranccsal és tojással dobálták a kormányfőt.

A rendőrség már jóval a kormányfő érkezése előtt lezárta a forgalom elől a városháza előtti teret, a megyeháza előtt pedig kordont állított fel.

A kordon mögött gyülekezett a mintegy 300 tüntető nemzetiszínű és Árpád-sávos zászlókkal, "Gyurcsány takarodj!" szövegű transzparensekkel. A gépkocsikonvoj megérkezésekor sípoltak, narancsot és tojást dobáltak, valamint ökölbe szorított kézzel kiabálták a kormányfő felé, hogy "hazaáruló". A demonstrációt a rendőrség nagy erőkkel biztosította.

A miniszterelnököt Borkai Zsolt polgármester fogadta a városháza előtt, majd a kormányfő és a város első embere négyszemközt tárgyalt a polgármester dolgozószobájában. A tízpercesre tervezett megbeszélés 25 percig tartott. Ezt követően a miniszterelnök a sajtó kizárásával zártkörű megbeszélést kezdett a pólusprogram győri képviselőivel. A tárgyaláson részt vett Bajnai Gordon fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztos, Magyar Bálint, a Fejlesztéspolitikai Irányító Testület tagja és Kolber István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára.

(Forrás: OrientPress, MTI)

 
 

Hol is vannak azok a terroristák?
Pálffy Lajos jegyzete
2007. február 21. 15:22 MNO

Többeknek el kellene gondolkozni azon, hogy érdemes-e kétes alakokról, egy korrupció miatt kirúgott részeg rendőrről és egy ugyancsak részeg hajléktalanról készült felvételekkel bizonyítani az ország, ezen belül a vezető politikusok és közintézmények fenyegetettségét.

Több kormánypárti politikus is emlegette a napokban, hetekben, hónapokban a szélsőjobboldali, vagy a terrorista veszélyt, amely az országra, annak békés állampolgáraira leselkedik. A következő lépés minden bizonnyal a "szélsőjobboldaliterrorista" fogalmának megalkotása lesz, ami azért is érdekes, mert ilyennel a történelemben még nem nagyon találkozhattunk. Szélsőbaloldali terroristákkal, terrorcsoportokkal, és azok jelenlétével annál inkább.

Közismert európai szélsőbaloldali terrorista csoportok, a német Vörös Hadsereg Frakció, vagy az olasz Vörös Brigádok mellett a mai napig tartanak a viták például Che Guevara, polgári nevén Ernesto Rafael Guevara de la Serna szerepéről. Ennek az egyes magyar baloldali szervezetek és pártok által is bálványozott "hősnek" sok ezer ember vére szárad a lelkén.

Che a kubai partizánharcokban bizonyítottan ártatlan civileket ölt, börtönparancsnokként személyesen irányított kivégzéseket, és mindezek mellett Guineában, Angolában és Kongóban is fegyverrel követelte és építette az új társadalmi rendet, akárcsak más terroristák. Ezek után a Che Fesztivál 2007 elnevezésű múlt szombati találkozón, amit a Fiatal Baloldal rendezett, részt vett és beszédet mondott Magyarország miniszterelnöke, de ott volt Burány Sándor, az MSZP budapesti elnöke és Újhelyi István, az MSZP alelnöke is.

A jobboldali terrorista veszély emlegetése azért is furcsa, mert éppen a napokban tartóztatták le Olaszországban egy, a Vörös Brigádok új generációjának tekinthető csoportot, amelynek tagjai merényletet terveztek többek között a jobboldali Silvio Berlusconi ellen is. Hogy mennyire valós volt a veszély, azt a letartóztatottakhoz köthető lakásokban talált fegyverarzenál is alátámasztja. Az is érdekes, hogy ez a tizenöt ember felrobbantotta volna az egyik olasz konzervatív napilap székházát is, és emellett megtámadtak volna olaszországi izraeli érdekeltségeket.

Hasonlóan nagy port vert fel, hogy egy stuttgarti bíróság határozata alapján hamarosan elhagyhatja börtönét egy német terroristanő, a Vörös Hadsereg Frakció egyik volt vezetője. Az 57 éves Brigitte Mohnhaupt ötszörös életfogytiglant kapott azért, mert részt vett a főállamügyész, egy bankelnök és egy német gyáros kivégzésében.

Nálunk pedig többeknek el kellene gondolkozni azon, hogy érdemes-e kétes alakokról, egy korrupció miatt kirúgott részeg rendőrről és egy ugyancsak részeg hajléktalanról készült felvételekkel bizonyítani az ország, ezen belül a vezető politikusok és közintézmények fenyegetettségét. Ötödik alkalommal farkast kiáltani úgy, hogy aztán nem állnak elő semmi értékelhető bizonyítékkal. Ugyancsak el lehetne azon is gondolkodni, hogy szerencsés-e egy ország miniszterelnökének Che Guevaráról elnevezett bulikon részt venni. Érdekes, ezt még a liberális Fodor Gábor is felvetette, pedig ebből aztán nem sok haszna származott saját környezetében.

 
 

Jánosi: Történetének egyik legnehezebb korszakát éli az MSZP
2007. február 21. 15:01 MNO

Az MSZP választmányi elnökei szerint nem válik választási párttá a szervezet, de fontos lenne, hogy kinyissák a pártszervezetet a társadalom felé. Erről az MSZP országos választmányának eddigi elnökei beszéltek Budapesten, a Pallas Páholyban.

Simon Gábor, az MSZP országos választmányának jelenlegi elnöke azt mondta: nem lesz az MSZP-ből választási párt. Ezzel szemben Jánosi György úgy látta, az MSZP néppártként indult, de átalakul választási párttá. Hozzátette: lassan kikopik az MSZP-ből a 1990-es évek azon generációja, akik a pártot megcsinálták. Véleménye szerint az MSZP nehéz helyzetben van, platformok szövetségeként alakult, és lassan centralizált párttá válik.

Baja Ferenc szerint az MSZP nem lesz tömegpárt. Ugyanakkor azt mondta, a pártok közötti küzdelmet az nyeri meg, aki képes kinyitni szervezetét, és nagyobb beleszólást enged a támogatóknak.

Nyers Rezső egyetért a reformokkal és úgy gondolja, a mai zavaros helyzet nem az MSZP miatt van.

Földes György hiányosságnak nevezte, hogy az MSZP politikája szellemileg nem eléggé megalapozott, és a párt nem segít eleget kormányának.

Jánosi György arról beszélt, hogy történetének egyik legnehezebb korszakát éli az MSZP. A szükségszerű reformok önmagában erodálják a párt társadalmi bázisát, de reformokat túl sok hibával is csinálják - vélekedett a politikus.

MTI
 
 
Támogatási lehetoségek | Hozzászólások | Szerintem | Hírküldés
Feliratkozás | Leiratkozás | Levélformátum | Nagyobb betu | Levelezolistánk
© Nemzeti Hírháló 2003-2007 - Támogatáshoz postacím: 7130 Tolna, Katona József u. 10/D RSS