"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"
Papp-Váry Elemérné
(Sziklay Szeréna)


Sajtótájékoztatót és bejelentett tüntetést szervez
július 28-án, szombaton reggel
7:00 - és 8:15 h között a

HONFOGLALÁS 2000 EGYESÜLET

KONDOR KATALIN,
A MAGYAR RÁDIÓ VOLT ELNÖKE,
A REGGELI KRÓNIKA SZERKESZTŐ-MŰSORVEZETŐJE
S A KÖZRÁDIÓ LEGHALLGATOTTABB
SZEMÉLYISÉGÉNEK ELTÁVOLÍTÁSA ELLEN


Jelen állás szerint ekkor hangzik el Kondor Katalin utolsó műsora s búcsúzik el hűséges hallgatóitól a Reggeli Krónikában.

(Az új vezetők döntésüket azzal indokolták, hogy más terveik, elképzeléseik késztették őket a harmincöt esztendeje egyetlen munkahelyén óriási népszerűség közepette tevékenykedő rádiós eltávolítására. Hírek szerint a NÉVJEGY c. program megmarad.)

Helyszín: a Pollack Mihály téri főépület valamint akadályoztatás esetén a Bródy Sándor utcai bejárat.

AKIK SZERETIK ŐT, MINÉL TÖBBEN JÖJJENEK EL!

A TÜNTETÉS AZOKÉRT IS SZÓL, AKIKET KÍMÉLETLENÜL BRUTÁLIS-FONDORLATOS MÓDSZEREKKEL, LEHETETLEN HELYZETBE HOZVA TÁVOLÍTOTTAK EL A MAGYAR RÁDIÓBÓL, ANNAK MIKROFONJA ELŐL:
DR. BŐZSÖNY FERENCÉRT, HAEFFLER ANDRÁSÉRT, NÉMETH MIKLÓS ATTILÁÉRT, mindketten a Rádió épületéből kitiltva, csak elnöki engedéllyel s felügyelettel léphetnek be), KORBULY PÉTERÉRT, MOLDOVÁN KATALINÉRT, MORVAI KATALINÉRT, ÉS MÉG HOSSZASAN SOROLHATNÁNK A NEVEKET

BARÁTAIKAT IS HOZZÁK MAGUKKAL...

M.Szabó Imre
Magyarok Világa, műsorvezető-szerkesztő



A kormány a kis posták után a kis gyógyszertárakat is be akarja zárni

A gyógyszer-gazdaságossági törvény állítólagos célja az volt, hogy a kistelepüléseken élők is könnyebben juthassanak gyógyszerekhez, de ma már nyilvánvalóvá vált, hogy a nagyvárosokban szereztek jogot gyógyszerárusításra különböző multinacionális bevásárlóközpontok.

A törvény újabb utat nyitott a korrupciónak, a törvény győztesei ugyanis azok az üzleti körök, melyeknek anyagi érdeke fűződött a törvény elfogadásához és politikai kapcsolatban állnak az MSZP-SZDSZ kormánnyal.

A törvény vesztesei pedig a kistelepüléseken, falvakban élő emberek, akiknek gyógyszertárait a kormány be akarja zárni

Dr. Pesti Imre (Fidesz)

*** ********************************************

Rendőrt hívtam, 14 ezerre büntettek
2007-07-24 Blikk.hu

Kiskunhalas - Keményen megbüntették a rendőrök azt az életveszélybe került televízióst, akit az illegális szemétimportban érdekelt gazdák megtámadtak Pirtón, betörték a kocsija ablakát, majd több kilométeren keresztül üldözték. A kiskunhalasi rendőrök szerint azonban nem lehet mobilozni vezetés közben, így Pozsgai Ákos 14 ezer forintot fizet, mert telefonon kért rendőri segítséget menekülés közben.

Legrosszabb álmában sem gondolta volna Pozsgai Ákos (35), hogy megróják a rendőrök, mert segítséget kért tőlük. Nemcsak a szerkesztő, hanem az operatőr is életveszélyben volt ugyanis tavaly decemberben, amikor riportot készítettek az egyik pirtói tanya mellett található illegális importszemét-depóról. A tévésekre támadtak a tanyasiak.

Elállták a kocsijuk útját, egy tagbaszakadt férfi pedig ököllel beverte a sofőr melletti ablakot. A volán mögött ülő Pozsgai erre gázt adott, és menekültek. Nyomukban az üldözőkkel. Pozsgai Ákos menet közben a mobiltelefonján hívta a rendőröket, és könyörgött, hogy segítsenek.

- Operatőr kollégám kamerával rögzítette a telefonálást. A felvételeken látszik, hogy vezetés közben beszélek, ráadásul a biztonsági övem sincs becsatolva. Ezt több televízió is leadta. A felvételre hivatkozva büntettek meg most 14 ezer forintra - panaszolja a tévés.

A határozatban közúti közlekedési szabályok megsértésére hivatkozik Kuti Zsoltné előadó. Pozsgai nem érti, hogy milyen magatartást vártak volna el tőle. Megálljon, várja be az üldözőket, akik egyébként a rendőrkapitányság bejáratáig kergették?

- A tévés nem kapcsolta be a biztonsági övet, és járművezetés közben telefonált.

Egy büntetőpontot kapott, valamint pénzbírságot - nyilatkozta a megyei főkapitányság szóvivője, Mihályné Bornemisza Eleonóra, aki a kiskunhalasi közlekedési rendőrök eljárását nem kívánta kommentálni.

Az igazsághoz tartozik, hogy a támadók ellen közúti veszélyeztetés gyanújával ugyancsak nyomoztak a rendőrök. Vádemelési javaslattal zárták az eljárást, majd néhány hete megküldték az ügyészségnek az iratokat.

N. N. M.

*** ********************************************

Fordulat Zsanett ügyében?
2007. július 25., szerda 8:11 InfoRádió / Független Hírügynökség

Egy új, ügyészségi indítványhoz csatolt orvos szakértői vélemény alapján 2007. május 4-én hajnalban erőszakolták meg E. Zsanettet - adta hírül a Független Hírügynökség.

A nemi erőszakkal gyanúsított öt rendőr védője eddig azzal érvelt, hogy az ügyészségi szakértő álláspontja szerint a lány sérülései nem azon a napon keletkeztek, amikor rendőrök igazoltatták őt.

Balogh István igazságügyi orvos szakértő hivatalos véleménye csak minimálisan egyezik meg az ügyészség által felkért kollégájának véleményével.

A védő által felkért szakértő álláspontja szerint, ha igaz az a a szakértői véleményből ismert nyilatkozat, mely szerint a lány combján kékes szederjes sérülések és a kékes sárga foltok voltak, az egyértelműen arra utal, hogy a sérülések az orvosi vizsgálathoz képest mindössze néhány órával korábban keletkeztek.

A lány ügyvédje most ismét új orvosszakértő kirendelését kérte.

Az ügyészségnek 15 napja van arra, hogy eldöntse, felhasználható-e a bizonyítékként a benyújtott irat, illetve ez alapján kirendelnek-e új orvosszakértőt az ügyben.

A Zsanett-ügyben a legutolsó hír az volt, hogy az ügyészség elutasította a sértett vendéghajának vizsgálatára vonatkozó indítványt.

Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az InfoRádióban azt mondta: a szaktanácsadói vélemény alapján felesleges a póthaj mitokondriális vizsgálata, mert attól nem várható eredmény.

Kapcsolódó cikkek:
    * Zsanett-ügy: újabb vádpont az öt rendőrrel szemben
    * Zsanett-ügy: nem lesz újabb DNS-vizsgálat
    * Zsanett-ügy: perdöntő lehet a vendéghaj?
    * Zsanett-ügy: ez már az adatvédelmi biztosnak is sok
    * Új szakértő kirendelését kérte E. Zsanett védője

*** ********************************************

Megváltoztatta egy rendőr Malina Hedvig vallomását
2007. július 25. 09:43

Megváltoztatta Malina Hedvig vallomását egy rendőr; az illető szlovák lapértesülés szerint a vallomás szövegének átírása közben kihagyott egy kulcsfontosságú mondatot. A Plus Jeden Den című szlovák bulvárlap szerdai értesülése szerint a mondat a Nyitrán megvert magyar egyetemista elleni támadás előzményeire vonatkozott. Az értesülésre sem a szlovák belügyi szóvivő, sem az országos rendőrkapitányság szóvivője nem volt hajlandó reagálni.

(MTI)

*** ********************************************

Csáky Pál: a szlovák belügyminiszternek le kell mondania
2007. július 25., szerda 8:07

A szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnöke szerint azonnal meg kellene szüntetni az eljárást Malina Hedvig ellen, fel kell újítani a rendőrségi eljárást az elkövetők ellen, meg kell vizsgálni az ügyészség felelősségét is.

A szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnöke örül annak, hogy a szlovák országos rendőrfőkapitány elismerte: Malina Hedviget valóban megverték, még ha szerinte nem is úgy, ahogy a sértett előadta. Csáky Pál a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a nyitrai magyar egyetemista leány megverése ügyében sem a szlovák rendőrség, sem a politikusok nem állhatnak meg ezen a ponton.

Mint mondta, ha a rendőrhatóság nem akart nevetségessé válni, akkor korrigálnia kellett álláspontját. E változás mögött Csáky annak a tanulmánynak a nyilvánosságra kerülését sejti, amelyet a közelmúltban a szlovák bűnügyi rendőrség egyik volt vezetője közölt internetes blogján. A tekintélyes rendőrségi szakember ebben részletesen felsorolta, ki mindenki követett el hibát, kezdve a belügyminiszteren, folytatva a kormányfőn, egészen az ügyészségig és a rendőrökig. A leány ellen indítottak eljárást, ahelyett, hogy tovább keresték volna az elkövetőket - idézte az MKP elnöke a volt rendőrségi vezető internetes naplóját.

Csáky szerint a szlovák országos rendőrfőkapitány kijelentésének több következménye van. Ezek között említette, hogy azonnal meg kellene szüntetni az eljárást Malina Hedvig ellen, fel kell újítani a rendőrségi eljárást az elkövetők ellen, meg kell vizsgálni az ügyészség felelősségét is, a belügyminiszternek pedig azonnal le kellene mondania. Ő ugyanis prejudikált egy olyan eredményt, amely a jelenlegi rendőrfőkapitány szerint nem reális. A szlovák belügyminiszter mondta ki ugyanis, hogy az ügy nem történt meg. Ha tisztében marad, akkor hatalmi helyzetéből mindent elkövethet majd annak érdekében, hogy befolyásolja az ügy alakulását - fejtette ki véleményét Csáky Pál a Magyar Televízióban.
MR

*** ********************************************

Helyükön vannak a hibázó rendőri vezetők
2007. július 24., kedd 17:06 InfoRádió

Bár lefejezték a rendőrség vezetést, azok a parancsnokok, akik irányították az őszi zavargások elleni fellépést, a helyükön maradtak. A Papp-bizottság jelentésben szereplők nevét az adatvédelmi biztos állásfoglalása után hozta nyilvánosságra a rendőrség.

Az októberi eseményeket követően az Országos Rendőr-főkapitány januárban adott utasít az őszi zavargások kivizsgálásra. A bizottság vezetője a Rendészeti Biztonsági Szolgálat jelenlegi parancsnoka lett, aki ebben az időben Fejér megye főkapitánya volt.

A jelentés szerint a Köztársasági Őrezred, a REBISZ és a BRFK vezetői folyamatosan konzultáltak 2006 őszén, mert az őszödi Gyurcsány-beszéd nyilvánosságra kerülése után állandóvá váltak Budapest utcáin a demonstrációk.

A jelentés szerint október 23-án a Kossuth tér kiürítésére Lapid Lajos dandártábornok adott utasítást, ezért a REBISZ bevetési parancsnokságát riasztották. Lapid tábornok Berke János ezredesnek adott utasítást a tér kiürítésére, testi kényszer alkalmazását rendelte el, sőt hozzáette azt is, hogy ha kell, akkor lőfegyvert is használhatnak.

A jelentés szerint aránytalanul nagy erőt vetettek be a tüntetők ellen, akik kétszázan voltak. Ők álltak szemben ezer rendőrrel. A rádióforgalomból kiderült, hogy a rendőrség figyelt arra, hogy a demonstrálók ne menjenek az Astoria irányába, ahol a Fidesz bejelentett nagygyűlést tartott.

A jelentés szerint azonban hibázott a rendőrség, hiszen a helyszíni parancsnok nem intézkedett, hogy a Fidesz rendezvényét ne zavarják meg, nem volt kapcsolat a tömegoszlatás műveletirányítója és a helyszínparancsnok között.

Gondot okozott az is, hogy nem készült biztosítási terv a Fidesz rendezvényéről, és így nem lehet tudni, hogy a rendőrök milyen feladatokat hajtottak végre, és hányan vettek részt az akcióban. Túl sok könnygázt és gumilövedéket használtak a rendőrök - állapította meg a Papp-bizottság jelentése.
Kálló Izabella

Kapcsolódó cikkek:
    * Fidesz: Gyurcsánynak el kell számolnia kijelentésével

*** ********************************************

Szeretnének betekinteni a nyomozati iratokba az IL Ferro-károsultak
2007. július 25. 10:02 MNO

Szeretne betekinteni a nyomozati iratokba az IL Ferro-károsultak egy részét tömörítő pertársaság, amely megdöbbent azon, hogy a rendőrség szerint nem állapítható meg a csalás bűncselekménye az ügyben.

A pertársaság kifogásolja, hogy a BRFK "semmiféle, indokokkal alátámasztott tájékoztatót" nem hozott nyilvánosságra, így egyelőre nem ismertek az igazságügyi könyvszakértői vizsgálat pontos eredményei sem. A VPOP kedden kapta meg a BRFK-tól az IL Ferro-ügy aktáit. A szervezet adócsalás és a számviteli fegyelem megsértése miatt nyomoz az autóreklámozással foglalkozó társaság ellen.

(napi.hu, nol.hu)

2007(1707).07.25

Hírháló achívum CD
Varga Domokos György honlapja
Dobogó
Hírháló archívum CD
Programajánló!
Székely miatyánk
Magyar Arcképcsarnok
Nemzeti Hírháló blog
Egységben a Szent Koronával!
Civil Jogász Bizottság
Nemzeti Jogvédő Alapítvány

M. Szabó Imre
Újra Zenit TV
Erdélyi tájakon
Szent Korona rádió
Kossuth Tér Rádió
Szent István Rádió
Feltöltődés zenével
Hírvonal: 1/222-0343
 
"Uram, ments meg engem a hazug ajaktól és a csalárd nyelvtől!"
Zsoltárok k. 120:2




Hirdetésfeladás
*Név:
*Email:
*Kategória:
Telefon:
Helység:
Ár:
*Hirdetés szövege: