"...így készülünk szelíd háborúra,
mindig magunkért, soha mások ellen,
sót párolunk és vásznakat szövünk,
s míg kisebbítnek lassan megnövünk!"
Dsida Jenő






M e g h í v ó
A Nemzeti Összefogás a Falvak és a Gazdák Védelméért
(FALUGAZDA)
Egyesület Elnöksége
Tisztelettel meghívja
Önt és barátait
a Szent Imre Herceg születésének 1000. évfordulója jegyében
és a falurombolás megállítására írott Nyílt levelünk szellemében

2007. október 13-án
a szilvásváradi Szalajka-völgyben felállított
Kárpátok Őre Emlékműnél
11 órakor kezdődő


Kárpát-medencei Falusi Gazdák és Polgárok
Hagyományos Találkozójára

Felkért fővédnök:
Dr. Sólyom László
Köztársasági elnök

Védnökök:
Lezsák Sándor
Parlamenti alelnök, a Szent Imre Emlékbizottság elnöke

Habis László
Eger Város polgármestere

P r o g r a m

11 órától
Imádság a magyar nemzetért
Ökumenikus áldás: Tempfli József nagyváradi római katolikus püspök
és
Kucharszki Zoltán (Erdély) hegyközszentimrei református lelkész
imádkozik nemzetünkért
Faludi Sándor, a FALUGAZDA Egyesület elnökének
és
Szaniszló László, Szilvásvárad polgármesterének
köszöntője

Felkért köszöntők:

Orbán Viktor képviseletében
Kubatov Gábor pártigazgató
Szász Jenő és Fábián Sándor (Erdély)
Kovács Miklós (Kárpátalja)
Ágoston András (Vajdaság)
Gráf József (a kormány képviseletében)
Kocsis László vállalkozó, az Emlékmű és a Találkozók
Főszponzora
Narrátor: Bőzsöny Ferenc, a Szabad Kossuth Rádió bemondója

Versek és énekszámok:
Ungvári P. Tamás
F. Molnár Gabriella


Vendégünk ismét a Kormorán Együttes
Az Emlékmű megkoszorúzása

Délután vidám kötetlen baráti találkozó (zenei kísérettel) a Nagyparkolóban
(Kérjük a pártzászlók-, jelvények, valamint a pártpropaganda jelszavak mellőzését.)
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Találkozónk 2007-ben


*** ********************************************

A történelmi alkotmányról a Polgárok Házában

A Magyarországért Egyesület
előadóestet tart
"PROGRAM MAGYARORSZÁGÉRT"
címmel
Helyszín: Polgárok Háza
Időpont: 2007. Október 12. péntek este 18 óra


Az est meghívott előadói, Makovecz Imre építész, Bogár László közgazdász és Zétényi Zsolt alkotmányjogász együtt keresik a megoldást az ország alkotmányossági és gazdasági problémáira.

Az Egyesület 2006. szeptemberében alakult, neves közéleti személyiségek pl.: Makovecz Imre, Melocco Miklós, Kelemen András, Hargitay András, Molnár V. József és fiatalok részvételével. 2006. szeptember 25-én petíciót adtunk be az Országgyűlésnek, Alkotmányozó Nemzetgyűlés összehívását és azonnali tárgyalásokat követelve a tüntetések esetleges későbbi devalválódásának elkerülése érdekében. Október 1-jén a Kossuth térre vártuk Orbán Viktort, az ellenzék vezetőjét, hogy személyesen mutasson utat a válságból való kikerülésre. Az október 23-ai rendőri túlkapások után, november 5-én az Egyesület Papp Lajos szívsebész professzorral rendezvényt tartott "Ima Magyarországért" címmel a Hősök terén több tízezer ember előtt.

Azóta dolgozunk neves szakértők bevonásával az alkotmányossági és gazdasági nemzetprogram megalkotásán, melynek megvitatása és a programindítás mostani rendezvényünkön lesz.

Kontakt személy: Őrfi József: 06 20/ 913 6982 és Nagy Balázs: 06 30 633 1266

Budapest 2007. október 9.

*** ********************************************

Hadrendbeállítás-avagy-a tettek mezejére lépnek..?
MOZGÓSÍT A MATICA SLOVENSKÁ
KOMÁROMBAN TALÁLKOZNAK TITOKBAN

FENET Meg akarják "védeni" Dél-Szlovákiát..?

A Felvidék.Ma szerkesztősége értesülése szerint a Matica slovenská komáromi székházában hamarosan sajtótékoztatót tartanak arról, hogyan "mozgósítsák" a Dél-Szlovákiában élő szlovák nemzetiségű állampolgárokat.

További részletek ugyan még nem ismeretesek, de hírforrásunkra támaszkodva a fejleményekről folyamatosan tájékoztatjuk majd olvasóinkat. (FENET/FELVIDÉK.MA)

*** ********************************************

Szlovák neonácik is verekedtek Délvidéken
2007-10-09 22:05 Barikád.hu

Tizenegy szlovák is volt azok között a neonácik között, akiket vasárnap Újvidéken vettek őrizetbe, mert rátámadtak egy antifasiszta tüntetés résztvevőire. A szlovák fiatalokat a rendőrség szabadon engedte, és kitiltották őket az országból. A szlovák hatóságok még semmilyen hivatalos értesítést nem kaptak az incidensről, az érintettek sem kértek konzuli segítséget.

Vasárnap Újvidéken a különböző politikai pártok, civil szervezetek összefogásából született, mintegy 5000 fős tömeg a fasizmus áldozatainak a Duna partján lévő emlékművéhez tartott, amikor az útjába eső egyik épület udvarán gyülekező neonácik megpróbáltak rárontani. Az összecsapásra számító, kivezényelt rendőri erők útjukat állták, de a kődobálást, amelyben a felvonulók közül is többen részt vettek, nem tudták megakadályozni.

A rendőrök és csendőrök végül ötvenkilenc embert vettek őrizetbe, s közülük három a felvonulók közé tartozott. Egy részük már hétfőn a szabálysértési bíró elé állt, a tizenegy lefogott szlovákot pedig - a Radio021 újvidéki rádióállomás jelentése szerint - kiutasították az országból.

Az összecsapás előzménye az, hogy a Nemzeti Front nevű szerb újfasiszta szervezet két-három héttel ezelőtt felvonulást hirdetett Újvidékre október 7-re, Heinrich Himmler egykori SS-főnök születésnapjára. A demonstráción Szerbia feldarabolása, s általában "az autonomizmus, a szeparatizmus, a szektásság és a megosztás" minden formája ellen akart tiltakozni, de a megmozdulást a rendőrség betiltotta. Óriási volt a felháborodás, liberálisoktól a szerb radikálisokhoz tartozó Tatjana Grubjesic újvidéki polgármester asszonyig mindenki felemelte a szavát az újfasiszta megmozdulás ellen.

Az egymással más téren vadul hadakozó politikai erőknek ebből az összefogásából született a vasárnap délutáni antifasiszta felvonulás. A Nemzeti Front az utolsó pillanatig hirdette, hogy a rendőrségi tiltás ellenére megtartja demonstrációját, de végül elállt ettől, s megmaradt a kődobálásnál.

Az antifasiszta megmozdulás szervezőinek egy része - a Vajdasági Szociáldemokrata Liga, a szerb Liberális-demokrata Párt, a Szociáldemokrata Szövetség vezetői - ezért lemondásra szólították fel Dragan Jocic szerb belügyminisztert, aki pár napja azt mondta, hogy a rendőrség a helyén van, Újvidéken nem lesz incidens. "Jocic hazudott" - szólt a pártok ítélete.

A miniszter eközben hétfőn dicsérte a rendőrségi fellépés szakszerűségét, Stevan Krstic újvidéki rendőrségi szóvivő pedig azt magyarázta a sajtónak, hogy a Nemzeti Front tagjaival mindaddig nem lehetett mit kezdeni, amíg rendbontás nélkül gyülekeztek és várakoztak az antifasiszta tüntetés útvonalán. Az intézkedéshez az kellett, hogy meg is induljanak, s elröpüljenek az első kövek.
(felvidék.ma - barikád.hu)

*** ********************************************

Hídzárat szervez a Kuruc.info a taxisblokád évfordulójára!

Elég volt!

Nem csak Gyurcsány és bandája országrontásából, de a műellenzék és a "Kossuth tériek" pótcselekvéseiből is. Elég volt a sok beszédből, jöjjenek a tettek! Mástól ez a kormány nem mond le.

Október 26-án - ami a 17 évvel azelőtti taxisblokádhoz hasonlóan pénteki napra esik - reggel 8 órától lezárjuk az Erzsébet hidat. Aki akar, velünk tart!

Bővebben: http://kuruc.info/r/32/10039/
Polgári Hírszemle



A Nemzeti Hírháló számára a felhívásból nem derül ki, ezért megkérdezzük:

1./ Ki adja mindezért a nevét?
2./ Ki fogja a következményekért vállalni a felelősséget?
3./ Ki fogja koordinálni a lépéseket vagy "csapatmozgásokat" és hogyan?
4./ Ki áll az élre, ha fordulat áll be és komolyra fordul a helyzet?
5./ Vagy elég, ha bedobjátok a gyeplőt a lovak közé? Cui prodest?

*** ********************************************

Törvénybe iktatnák, hogy Gyurcsány "új rendje" fasiszta

Egy civil szervezet a parlament többségi döntését kéri annak érdekében, hogy az "új rend" kifejezés a náci múlt idézésével ne keltsen félelmet az emberekben.

Egy független civil kezdeményezés parlamenti döntést szeretne arról, hogy ne lehessen használni az "új rend" kifejezést, mert az a náci borzalomra emlékeztet. Az erről szóló nyilatkozatot "A kimondott szó erejéért" nevű, független civil kezdeményezés adta ki.

A szervezet nyilatkozatában "a parlament többségi állásfoglalását és döntését" kéri annak érdekében, hogy az "új rend" kifejezés a múlt idézésével ne keltsen félelmet zsidó honfitársainkban.

A független csoport kiemelte: a két szó az NSDAP (Nemzetiszocialista Német Munkáspárt) és a hitleri fasizmus eszközeként vált hírhedtté mint egy fasiszta sajtóorgánum neve, és még ma is félelemkeltő.

A nyilatkozatot a kezdeményezés képviselője, Weisz Péter juttatta el az MTI-nek.

A miniszterelnök az őszi ülésszak első napján 48 pontban ismertette a kormány előtt álló feladatokat és a következő egy év teendőit, és a programnak az "új rend" nevet adta. Gyurcsány Ferenc szeptember végén nevezte ki Kondorosi Ferencet az Új rend kormányzati program összehangolásáért felelős kormánybiztosnak.
(MTI)

*** ********************************************

Ban Ki Mun: borzasztó és elfogadhatatlan a burmai erőszak
2007. október 5. 19:24

Az ENSZ főtitkára "borzasztónak és elfogadhatatlannak" nevezte az erőszak alkalmazását a békés tüntetők ellen Mianmarban (Burma), s mély nyugtalanságnak adott hangot amiatt, hogy folytatódik az emberi jogok megsértése a délkelet-ázsiai országban.

Ban Ki Mun az ENSZ Biztonsági Tanácsában beszélt erről, sürgetve a burmai katonai juntát, hogy "tegyen merész lépéseket" a demokratizálás felé. Ban szavait az ENSZ különleges megbízottjának jelentése követte. A tényfeltáró körúton Mianmarban járt Ibrahim Gambari elmondta, hogy nyugtalanítják ugyan a biztonsági erők visszaéléseiről szóló újabb hírek, de óvatos optimizmusra ad okot számára, hogy a katonai vezetők bejelentették: bizonyos feltételekkel hajlandóak tárgyalni Aung Szan Szú Kji ellenzéki vezetővel.

Ezt a hajlandóságot Ban Ki Mun is üdvözölte. "A komoly párbeszéd elengedhetetlen" - mondta.

A leginkább aggasztónak Gambari azt tartja, hogy továbbra is jelentések érkeznek a biztonsági erők és "nem egyenruhás" elemek támadásairól főleg az éjszakai kijárási tilalom ideje alatt, lakóházak megrohanásáról, emberek megveréséről, önkényes letartóztatásokról és emberek eltűnéséről. A halálos áldozatok száma a meg nem erősített hírek szerint jóval több, mint az a tucatnyi, amelyről a kormány beszámolt - mondta. Gambari figyelmeztetett, hogy "komoly nemzetközi következményei lehetnek" annak, ami Burmában történik, s ezt a kormánynak fel kell ismernie. Az ENSZ-megbízott követelte az összes politikai fogoly szabadon engedését.

A mianmari kormány pénteken elismerte, hogy több száz buddhista szerzetest őrizetbe vettek a tüntetések elnyomása során, és 109 még mindig börtönben van közülük. Az állami televízió közlése szerint négy másik szerzetest köröznek, mert vezető szerepet vittek a tiltakozásokban. Az Egyesült Államok azt javasolja a Biztonsági Tanácsnak, hogy "a lehető leghamarabb" küldje vissza az ENSZ különmegbízottját Burmába. Az ülésen Kína arra figyelmeztetett, hogy a juntára gyakorolt nyomás "csak konfrontációhoz vezet".
(MTI)
2007(1707).10.10.


Hírháló achívum CD
Kárpát-Haza
Nemzetőrség
Varga Domokos György honlapja
Egységben a Szent Koronával!
Az Atya, Anya és Fiú: a Maniheista szentháromság

Petíciózás

BANNERCSERE
Best of Gyurcsány 2
tovább dübörög a hazugság

és gyűjtemény

Dobogó
Hírháló archívum CD
Programajánló!
FEKETELISTA
Székely miatyánk
Magyar Arcképcsarnok
Nemzeti Hírháló blog
Egységben a Szent Koronával!
Civil Jogász Bizottság
Nemzeti Jogvédő Alapítvány

Újra Zenit TV
Erdélyi tájakon
Trianon Emlékmű
Szent Korona rádió
Kossuth Tér Rádió
Szent István Rádió
Feltöltődés zenével
Hírvonal: 1/222-0343

Ingyenes Winamp programmal
Hírháló rádió

 
"Uram, ments meg engem a hazug ajaktól és a csalárd nyelvtől!"
Zsoltárok k. 120:2




 
A hírlevelekben megjelent írások nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség véleményét.
Nyomtatás | Hozzászólások | Szerintem | Hírküldés | Vendégkönyv
Feliratkozás | Leiratkozás | Szüneteltetés | Nagyobb betű | RSS | Levelezőlistánk